HomeSportVerstappen derde tijdens afsluitende vrije training in Azerbeidzjan

Verstappen derde tijdens afsluitende vrije training in Azerbeidzjan

Max Verstappen heeft de derde vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan op de derde plek afgesloten. De Nederlander reed veertien ronden op het zes kilometer lange Baku City Circuit en kwam tot een 1:43.449 als snelste tijd. Teamgenoot Sergio Pérez was het rapst door een 1:43.170 te laten noteren. Ferrari-coureur Charles Leclerc eindigde de sessie als tweede.

Vanwege een crash tijdens de Formule 2-race voorafgaand aan de derde vrije training wordt de start van de sessie uitgesteld. Na een kwartier zijn reparatiewerkzaamheden aan de zogeheten ‘Tecpro barriers’ voltooid en gaan de lichten aan het einde van de pitstraat op groen. De Aston Martins zijn de eersten die zich op het circuit melden. Max Verstappen is de laatste coureur die naar buiten rijdt en doet dat pas na een kleine vijfentwintig minuten. De Oracle Red Bull Racing-coureur gaat in zijn eerste getimede ronde op softs naar een 1:44.468 (P2).

Halverwege de sessie vormen Charles Leclerc (1:43.514), Sergio Pérez (+0.372), Carlos Sainz (+0.487), Max Verstappen (+0.954), Pierre Gasly (+1.993) en George Russell (+2.124) de top zes. Vlak hierna scherpt Max zijn snelste tijd aan tot een 1:43.653, alvorens terug te keren bij zijn team.

Bron: Verstappen.com

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen