HomeSportVerstappen moet tweede plek afstaan aan Hamilton in Bahrein

Verstappen moet tweede plek afstaan aan Hamilton in Bahrein

Na een zinderend slot moest Max Verstappen toch zijn meerdere erkennen in Lewis Hamilton. De Nederlandse coureur van Red Bull Racing gaf echter aan dat hij niet zwaar teleurgesteld is over deze tweede plek. “Het is erg zonde dat we als tweede eindigen, maar je moet het denk ik van de positieve kant bekijken. We hebben er een gevecht van gemaakt en het is goed om het jaar zo te starten”, zei Verstappen.

Toen er nog enkele rondes te gaan waren, wist Verstappen zich nog naar de eerste plek terug te knokken, maar aan het eind ging hij te wijd de bocht in en moest hij Hamilton reglementair voor laten gaan. Daarna wist hij de zevenvoudig wereldkampioen nog wel flink onder druk te zetten, maar geen ruimte meer te vinden om hem in te halen.

Verstappen baalde wel enorm dat hij op deze manier zijn positie moest teruggeven aan Hamilton; Hij gaf meteen aan liever eerste met een tijdstraf te worden dan op deze manier tweede. “Dat we nu zo balen is wel een goed teken, want vorig jaar waren we hier heel blij mee geweest.”

Verstappen reed verder erg goed en wist het hele weekend in Bahrein te domineren, ondanks dat bij wel klaagde over problemen met het differentieel. “Er was iets heel raars aan de hand. Als ik gas gaf, slipte één wiel. Het ging iets beter toen ik het wat aanpaste, maar we moeten hier nog even goed naar kijken”, aldus Verstappen. “Ik ben blij dat we in ieder geval zijn gefinisht en flink wat punten hebben kunnen pakken.”

Foto: Photo by Macau Photo Agency on Unsplash

Jos
Jos
Wij verzorgen met actuma het dagelijkse nieuws en online marketing voor bedrijven. In een open, no-nonsense cultuur werken onze teamleden met elkaar samen aan effectieve ideeën. Wij hopen dat jullie plezier beleven aan deze artikelen.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen