HomeAlgemeenVN-School in Gaza getroffen door dodelijke aanval

VN-School in Gaza getroffen door dodelijke aanval

In het conflictgebied van de Gazastrook heeft een tragisch incident plaatsgevonden, waarbij een school die door de Verenigde Naties wordt gerund, is getroffen. Dit incident heeft geleid tot slachtoffers onder wie kinderen, zo is bevestigd door Palestijnse autoriteiten en het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA).

Aanval met dodelijke afloop

De aanval op de school, gelegen in het vluchtelingenkamp Jabalia, heeft volgens lokale gezondheidsfunctionarissen zeker vijftien levens geëist en tientallen verwondingen veroorzaakt. Het Israëlische leger, dat recentelijk luchtaanvallen in het gebied heeft uitgevoerd, wordt aangewezen als de mogelijke dader van deze aanval. Een officiële reactie van het Israëlische leger op deze aantijgingen blijft tot nu toe uit.

Een toevluchtsoord vernietigd

De school diende als een toevluchtsoord voor duizenden mensen die de recente bombardementen ontvluchtten. Juliette Touma, communicatiedirecteur bij UNRWA, vermeldde dat de aanval plaatsvond op het schoolplein en in de school zelf, waarbij tenten van ontheemde gezinnen en een bakkerij voor vrouwen getroffen werden. Het gevoel van veiligheid binnen deze muren is hiermee ernstig ondermijnd, zoals bevestigd door de overlevenden die met de Arabische nieuwszender Al Jazeera spraken.

Internationale bezorgdheid

Dit incident heeft internationaal grote bezorgdheid gewekt over de veiligheid van burgers in conflictzones, vooral in gebieden die door de VN worden beheerd en geacht worden veilig te zijn voor de lokale bevolking.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen