HomeSportVollering verliest door straf wegens stayeren tijd op Van Vleuten

Vollering verliest door straf wegens stayeren tijd op Van Vleuten

Tijdens de vijfde etappe van de Tour de France Femmes heeft de Nederlandse wielrenster Demi Vollering een tijdstraf van 20 seconden gekregen. De straf werd opgelegd door de jury na een inbreuk op de regels van het peloton.

Vollering, die deel uitmaakt van het Nederlandse SD Worx-team, werd bestraft voor een overtreding waarbij ze lang achter de volgauto’s reed. Ze kreeg een lekke band met nog 65 kilometer te gaan. Na een snelle fietswissel zette ze de achtervolging in op het peloton, en bleef daarbij aanzienlijk lang achter de wagen van haar ploegleider rijden. De wedstrijdjury merkte dit op en sprak de ploegleider aan op het gedrag van Vollering. Na de finish legde de jury een tijdstraf van 20 seconden op wegens dit ‘stayeren’. Als gevolg hiervan zakte Vollering in het algemeen klassement van de tweede naar de zevende plaats.

Na de straf staat Vollering 12 seconden achter op haar rivaal Annemiek van Vleuten in het klassement. De Belgische leider van het klassement, Lotte Kopecky, heeft een voorsprong van 51 seconden op Van Vleuten, en Vollering heeft een achterstand van 1 minuut en 3 seconden.

Ondertussen won de Duitse renster Ricarda Bauernfeind de vijfde etappe na een lange solo-rit. Bauernfeind, die rijdt voor het team van Canyon//SRAM Racing, wist Marlen Reusser (SD Worx) en Liane Lippert (Movistar) voor te blijven.

Foto: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen