HomeMobiliteitVoor vierde maand op rij minder auto's verkocht dan in 2020

Voor vierde maand op rij minder auto’s verkocht dan in 2020

Er zijn in oktober opnieuw veel minder nieuwe personenauto’s in Europa verkocht dan het jaar daarvoor. Hiermee is het al de vierde maand op rij dat er minder personenauto’s op kenteken zijn gezet dan in 2020.

In oktober werden er in totaal 665.001 nieuwe auto’s in de EU verkocht, het kleinste aantal sinds autobranchevereniging ACEA is begonnen met de cijfers hiervan bij te houden. Ten opzichte van 2020 werden er ruim 30% minder auto’s verkocht. Vooral de grote markten in Duitsland, Frankrijk en Italië hebben dit gemiddelde naar beneden getrokken. In Nederland werden er echter ook 23,7 % minder auto’s verkocht.

De lagere verkoop wordt door de ACEA vooral geweten aan het chiptekort. Aangezien de vraag naar computerchips enorm gestegen is tijdens de coronapandemie, is dit door de makers van de chips niet meer te volgens en zo is er nu dus een tekort aan de chips. Voor autobouwers is dit een groot probleem, aangezien de chips nodig zijn voor rijhulpsystemen en andere elektronica in de auto’s. Hierdoor is er al een tijd een daling te zien in het aantal gebouwde auto’s.

Door Annelien Bosboom;

Jos
Jos
Wij verzorgen met actuma het dagelijkse nieuws en online marketing voor bedrijven. In een open, no-nonsense cultuur werken onze teamleden met elkaar samen aan effectieve ideeën. Wij hopen dat jullie plezier beleven aan deze artikelen.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen