HomeBouw & WonenVoorjaar in je tuin: dé tuinplantentrends van nu

Voorjaar in je tuin: dé tuinplantentrends van nu

Het is weer volop voorjaar en de tijd van buiten zitten is dus weer aangebroken. Een kale tuin zit echter niet zo gezellig, dus wat planten erin maakt het allemaal toch net wat mooier. Een aantal buitenplanten zijn op dit moment erg populair.

Een beetje kleur in de tuin is iets wat de meesten van ons wel zien zitten. Onder de kleurrijke tuinplanten is het vooral de Bougainvillea die erg populair is. Dit is een erg mooie mediterrane klimplant met blauwe, paarse, felroze of witte bloemen.

Een van de nieuwste trends op het gebied van tuinplanten is rust & relaxed, waar bijvoorbeeld de Lavandula stoechas (pluimlavendel) goed bij past. Deze geeft extra kleur aan je tuin en een heerlijk rustgevende geur. Een andere plant die lekker rustgevend is, is de Eucalyptus. Toch is er één die nog het beste past bij het thema ‘rustgevend’ en dat is pampasgras. Dit is een grassoort die in het najaar schitterende witte of roze pluimen krijgt en heel groot kan worden. De pluimen dansen heen en weer in de wind en kunnen voor een zen-gevoel zorgen.

Door de redactie; bron: RTL Nieuws

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen