HomeSportVoormalig Ajax-speler Lukoki overleden op 29-jarige leeftijd

Voormalig Ajax-speler Lukoki overleden op 29-jarige leeftijd

Eerder vandaag werd bekend dat voetballer Jordy Lukoki overleden is, zo meldt de Telegraaf. Hij is slechts 29 jaar geworden. Lukoki kwam in Nederland onder andere uit voor Ajax, Cambuur en FC Twente. Zijn contract werd eerder dit jaar ontbonden bij Twente.

De Telegraaf baseert hun nieuws op bronnen rondom en dicht bij de speler in kwestie. Lukoki is geboren in Congo, maar emigreerde al op jonge leeftijd naar Nederland vanwege een oorlog in zijn geboorteland. Hij groeide op in Amsterdam en werd op tienjarige leeftijd lid van amateurvereniging VVA/Spartaan. In 2003 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax.

Technisch directeur Jan Streuer van FC Twente reageert ook op het nieuws: “Het is ongelofelijk. Op deze jonge leeftijd. Zo triest. Dit is echt verschrikkelijk. We leven mee met zijn familie en vrienden”, laat technisch directeur Jan Streuer van FC Twente weten in een eerste reactie aan bovengenoemd dagblad.

Vanavond maakt het Algemeen Dagblad echter bekend dat Lukoki niet op een natuurlijke manier is overleden, maar na een gewelddadige ruzie met familieleden. Hij schijnt behoorlijke klappen te hebben geïncasseerd op een feest en naarmate hij thuis was gearriveerd kreeg hij extreem last van zijn hoofd en knie en besloot naar het ziekenhuis te gaan. Hier ging het snel bergafwaarts.

Dokters constateerden vervolgens dat zijn been een infectie en zuurstoftekort had opgelopen en geamputeerd moest worden. Na deze zware ingreep werd Lukoki in coma gehouden, waarna hij een hartstilstand opliep.

Wij wensen de nabestaanden veel sterkte met dit verlies.

Door Wouter Bakker; foto: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen