HomeAlgemeenWeg vrij voor civiele rechtszaak tegen prins Andrew in New York

Weg vrij voor civiele rechtszaak tegen prins Andrew in New York

De weg naar een civiele rechtszaak tegen de Britse prins Andrew is door de rechtbank in New York vrijgemaakt. De 38-jarige Amerikaanse Virginia Giuffre heeft daar de prins beschuldigt van misbruik en de rechter oordeelde dat ze een zaak heeft. Volgens Giuffre heeft de prins haar toen ze 17 jaar oud was, in 2001, 3 maal seksueel misbruikt.

Dit alles zou gebeurd zijn in woningen van Jeffrey Epstein, zakenman en zedendelinquent die in 2019 dood in zijn cel in New York gevonden werd. Giuffre zou door Epsgtein en zijn rechterhand Ghislaine Maxwell de opdracht hebben gekregen seks met prins Andrew te hebben.

Volgens raadslieden van de prins is de aanklacht van Giuffre niet rechtsgeldig, omdat ze niet in de VS maar in Australiƫ woont. Daarnaast zou ze in 2009 al een deal met Epstein hebben gesloten om haar mond te houden over het vermeende misbruik in ruil voor een half miljoen. Volgens de rechter vormt deze deal echter geen belemmering, aangezien de schadevergoeding die de vrouw nu eist gebaseerd is op klachten die ontstonden na de gesloten deal. Deze klachten zijn vooral emotionele problemen ten gevolge van het misbruik.

Door Annelien Bosboom

Gerelateerde Artikelen

Marketing

Net Binnen