HomeAlgemeenWegen van Ajax en Heitinga scheiden definitief

Wegen van Ajax en Heitinga scheiden definitief

Ajax en John Heitinga gaan definitief uit elkaar, zo heeft de club vandaag bekendgemaakt. Hoewel Heitinga nog tot medio 2025 onder contract stond bij Ajax, zal deze nu ontbonden worden per 1 juli 2023. De 39-jarige oud-speler van Ajax was sinds de zomer van 2021 coach van Jong Ajax en sinds januari van dit jaar volgde hij de ontslagen Alfred Schreuder op als interim-trainer van het eerste elftal van de Amsterdamse club.

Steijn volgt Heitinga op

Het leek wel wat beter te gaan nadat Heitinga het overnam, maar het tij werd niet echt gekeerd en na de derde plek als eindklassering werd al snel duidelijk dat Ajax op zoek zou gaan naar een andere hoofdcoach. Dit besluit werd begin juni genomen door de directeur voetbalzaken van Ajax, Sven Mislintat. Afgelopen maandag kwam uiteindelijk naar buiten dat Maurice Steijn de opvolger zou worden van Heitinga als nieuwe hoofdtrainer. De 49-jarige Steijn komt na een succesvolle periode bij Sparta tegen een gelimiteerde transfersom naar Ajax.

“De clubleiding is John Heitinga zeer erkentelijk voor zijn inzet voor de club en hoopt door het ontbinden van de arbeidsovereenkomst dat de trainer zijn carrière elders een passend vervolg kan geven en wenst hem daarbij veel succes”, zo liet Ajax in een verklaring weten.

Foto: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen