HomeAlgemeenYoutuber Rick van Stippent riskeert 1,5 jaar rijontzegging na Lamborghini-crash op A28

Youtuber Rick van Stippent riskeert 1,5 jaar rijontzegging na Lamborghini-crash op A28

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een eis van 150 uur taakstraf en een rijontzegging van 18 maanden – waarvan zes maanden voorwaardelijk – voorgesteld voor de bekende youtuber en auto-ondernemer Rick van Stippent.

Achtergrond van het incident

Rick van Stippent, afkomstig uit het dorp Heesbeen in Brabant, verloor vorig jaar de controle over zijn Lamborghini Aventador tijdens een rit naar een autoshow in Assen. Het incident vond plaats op de A28 bij Rouveen. De supercar had 370 meter nodig voordat het tot een halt kwam tegen een vangrail. Het resultaat: zes rijstroken vol met brokstukken en een total loss Lamborghini ter waarde van ongeveer een half miljoen euro. Wonderbaarlijk overleefden zowel Van Stippent als zijn bijrijder het ongeval met minimale verwondingen.

Snelheid in kwestie

Een belangrijk discussiepunt in de rechtbank was de snelheid waarmee Van Stippent reed. Hoewel hij zelf aangaf rond de 200 kilometer per uur te hebben gereden, toonden onderzoeksgegevens van het OM aan dat de snelheden oplopen tot minimaal 314 kilometer per uur. De officier van justitie benoemde het rijgedrag als “bespottelijk hard”.

Reacties en uitspraak

De officier van justitie gelooft dat Van Stippent zijn les heeft geleerd, gezien de gevolgen en de aanzienlijke media-aandacht. Echter, de advocaat van Van Stippent betoogt dat de voorgestelde straf te zwaar is. De definitieve uitspraak door de rechter wordt op 6 november verwacht.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen