HomeSportZverev geeft in halve finale Roland Garros tegen Nadal met zware blessure...

Zverev geeft in halve finale Roland Garros tegen Nadal met zware blessure op

In de halve finale van Roland Garros heeft Alexander Zverev op een uiterst pijnlijke manier op moeten geven. In de tweede set ging de Duitser door zijn enkel, waarna hij op de grond bleef liggen en kermde van de pijn. Hij werd vervolgens met een rolstoel van de baan gereden en 5 minuten later keerde hij terug om het op te geven.

Voor de blessure van Zverev was het absoluut geen gegarandeerde winst voor Nadal. De eerste set ging in de tiebreak uiteindelijk met 10-8 naar de Spanjaard en ook de tweede set eindigde dus in een tiebreak. De twee stonden dan ook al ruim 3 uur op de baan, ondanks dat de tweede set nog niet gedaan was.

Nadat Zverev definitief had opgegeven, kon Nadal dan ook niet echt blij zijn met zijn ‘winst’. Hij sprak de woorden: “Ik ben net bij Sascha achter de schermen geweest en om hem te zien huilen, was een heel moeilijk moment. Ik wens hem en zijn team dan ook het allerbeste.”

Het betekent wel dat Nadal zich voor zijn veertiende finale in Parijs heeft geplaatst. De vorige 13 wist hij allemaal te winnen. Zverev mist hierdoor zijn tweede finale van een Grand Slam. Hij haalde 2 jaar geleden nog de finale van de US Open, waarin hij van Dominic Thiem verloor.

Door de redactie

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen