HomeAlgemeenZwaargewonde en vijf arrestaties na schietpartij in Assen

Zwaargewonde en vijf arrestaties na schietpartij in Assen

Woensdagmiddag vond een schietincident plaats in Assen, specifiek op de Maria in Campislaan, waarbij één persoon ernstig gewond raakte. De locatie van het incident, genesteld tussen een kinderboerderij en een flat, en nabij een middelbare school, heeft tot verhoogde alertheid in de gemeenschap geleid.

Actie van politie en huidige stand van onderzoek

De lokale politie heeft resoluut gehandeld door vijf personen in hechtenis te nemen. Deze verdachten worden momenteel ondervraagd over hun mogelijke betrokkenheid bij zowel het incident zelf als de aanloop hiernaartoe. Het onderzoeksteam richt zich op het verzamelen van bewijs en het afnemen van getuigenverklaringen om de gebeurtenissen van die dag volledig te begrijpen en om verder licht te werpen op het mogelijke conflict dat hieraan ten grondslag ligt.

Oproep tot medewerking

Er circuleren beelden van het incident en de politie doet een dringende oproep aan individuen die deze beelden hebben om ze uitsluitend met de handhavingsinstanties te delen en verdere verspreiding te vermijden. Hiermee wordt gehoopt om de integriteit van het lopende onderzoek te behouden en respect te tonen voor alle betrokkenen.

Voortzetting onderzoek

De politie heeft niet uitgesloten dat er in de toekomst mogelijk meer arrestaties zullen volgen. Het onderzoeksteam blijft consistent en grondig te werk gaan in hun streven naar gerechtigheid en om eventuele verdere incidenten in de regio te voorkomen.

Annelien Bosboom
Annelien Bosboom
Annelien Bosboom is de eindredacteur. Op zowel onze app als Actuma presenteren wij een doordachte mix van nieuwsberichten en advertorials om u optimaal van dienst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen