HomeTech & ICTHoe kun je snel een webshop opzetten?

Hoe kun je snel een webshop opzetten?

Webshops schieten als paddenstoelen uit de grond, omdat er ontzettend veel online wordt besteld. Mensen hebben geen tijd meer om naar fysieke winkels te gaan en daarom wordt er ongelooflijk veel online besteld. Je kunt heel makkelijk op de vraag inspringen door een webshop te starten. Een van de manieren waarop je binnen een paar muisklikken een webshop online hebt staan, is door middel van Shopify. Hoe Shopify in z’n werk gaat, lees je hieronder in dit artikel.

Hoe gaat Shopify in z’n werk

Shopify is een uitgebreid e-commerceplatform dat het voor ondernemers gemakkelijk maakt om een webshop te openen en hun producten te verkopen. Met Shopify kunnen verkopers hun winkel aanpassen met professionele thema’s, voorraad en verzending beheren, betalingen van over de hele wereld accepteren, klantgegevens veilig opslaan in de cloud, productpagina’s maken en meer. Dankzij de standaard templates kun je je webshop al in een paar muisklikken vormgeven. Shopify heeft een abonnementsvorm waar je gebruik van kunt maken en is geschikt voor de beginnende ondernemer, maar ook voor de gevorderde ondernemers. Dat komt omdat er verschillende pakketten zijn die aansluiten op de behoeften van dat moment.

Hoe zet je een webshop op met Shopify?

De eerste stap is het aanmaken van een Shopify account. Je kunt hierbij kiezen uit drie verschillende abonnementen: Basic Shopify ($ 29 per maand), Shopify ($ 79 per maand) en Advanced Shopify ($ 299 per maand). Elk abonnement biedt meer functies, zoals extra betalingsopties of personeelsaccounts. Na het selecteren van je plan en het invoeren van basiscontactgegevens, wordt er gevraagd om enkele details over jezelf en jouw bedrijf in te voeren. Vervolgens kun je aan de hand van de standaard templates jouw webshop vormgeven. Denk aan welke omgevingskleuren, lettertype, tekst of afbeeldingen, et cetera. Als je net begint, kun je prima uit de voeten met het basis abonnement. Op het moment dat je webshop begint te lopen, kun je upgraden naar een hoger abonnement.

Wat is Shopify plus?

Shopify Plus is een innovatief e-commerceplatform dat is ontworpen om bedrijven van elke omvang te helpen hun bereik uit te breiden en hun winst te vergroten. Het biedt krachtige tools om bedrijven te helpen groeien, waaronder geavanceerde functies voor betalingsverwerking, klantenservicebeheer en marketingautomatisering. Met Shopify Plus kunnen bedrijven snel een professioneel ogende online winkel opzetten en met slechts een paar klikken beginnen met het verkopen van producten. Shopify Plus biedt toegang tot veel van dezelfde functies als grotere e-commerceplatforms, maar zonder het hoge prijskaartje. Dankzij de beveiligde betalingsmogelijkheden kunnen klanten betalen met creditcards of alternatieve betaalmethoden zoals PayPal of Apple Pay. Shopify Plus biedt ook de optie in het afrekenproces dat klanten hun adresgegevens veilig op kunnen slaan, zodat ze deze niet elke keer dat ze winkelen hoeven in te voeren. Dit zorgt voor meer koopgemak en het bespaart tijd.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen