HomeSportOranjeleeuwinnen ontsnappen in blessuretijd aan nederlaag tegen Tsjechië

Oranjeleeuwinnen ontsnappen in blessuretijd aan nederlaag tegen Tsjechië

De Oranjeleeuwinnen hebben ook vandaag niet weten te winnen van Tsjechië in de WK—kwalificatie. Vanwege flinke sneeuwval speelden ze vanmiddag in plaats van gisteren. In dit matige duel speelden ze 2-2 gelijk, nadat ze in Groningen ook al met 1-1 gelijk gespeeld hadden tegen Tsjechië.

Nederland begon wel sterk aan het duel, maar Tsjechië kwam toch als eerste na 11 minuten op een 1-0 voorsprong. Oranje ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar dit lukte pas in de tweede helft. De Tsjechen kwamen echter vrij snel daarna alweer op voorsprong, nadat Oranje de bal niet wek kreeg na een hoekschop.

Vervolgens zetten de Oranjeleeuwinnen alles op alles om toch een gelijkspel eruit te trekken. Lange tijd kwamen ze niet verder dan een kopbal van Miedema, maar in de blessuretijd wist Van der Kragt er toch voor te zorgen dat Oranje met een punt naar huis gaat door raak te koppen vanuit een voorzet van Kika van Es.