HomeZorg & WelzijnGGD: In gemeente Lansingerland geen grote verspreiding Britse coronavariant

GGD: In gemeente Lansingerland geen grote verspreiding Britse coronavariant

Het onderzoek naar de verspreiding van de Britse coronavariant in de gemeente Lansingerland heeft uitgewezen dat er geen grootschalige verspreiding is ontstaan. Aan dit grootschalige testonderzoek deden 45.000 inwoners mee in de Zuid-Hollandse gemeente, waarbij iedereen een oproep kreeg vanaf 2 jaar oud.

De GGD en het Erasmus MC hebben hieruit geconcludeerd dat de uitbraak vrijwel beperkt is gebleven tot de school , ondanks dat daar zo’n 46 personen besmet bleken te zijn met de Britse variant.
De uitslag is inmiddels van bijna alle inwoners bekend en er bleken 242 inwoners besmet met het coronavirus, waarvan 29 met de Britse variant. Dit zou nog kunnen oplopen, omdat nog niet alle uitslagen binnen zijn.

“De resultaten die we tot nu toe hebben, laten zien dat de Britse variant, met name op de Willibrordschool, flink is verspreid onder leerkrachten en leerlingen van deze basisschool en onder de gezinnen/huishoudens van deze mensen”, aldus de GGD. Dit zou dus betekenen dat de verspreiding van de Britse variant wel daadwerkelijk sneller gaat dan de normale.

foto: pixabay

Jos
Jos
Wij verzorgen met actuma het dagelijkse nieuws en online marketing voor bedrijven. In een open, no-nonsense cultuur werken onze teamleden met elkaar samen aan effectieve ideeën. Wij hopen dat jullie plezier beleven aan deze artikelen.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen