HomeSportAjax wint in laatste minuten van FC Twente en loopt weer drie...

Ajax wint in laatste minuten van FC Twente en loopt weer drie punten uit

Vanavond neemt Ajax het op tegen Fc Twente uit in de Grolsch Veste. Ajax heeft nog wat goed te maken, aangezien de Tukkers begin december uit in de Johan Cruijf Arena wonnen.
Haller staat voor het eerst in de basis bij de Amsterdammers, geflankeerd door Tadic en Antony.
Danilo zal aan de kant van Twente proberen zijn eigenlijke werkgever pijn te doen (speelt bij Twente op huurbasis)
Ten Hag heeft Schuurs verrassend gepasseerd voor Timber.

Na twee minuten lijkt Mazraoui geblesseerd geraakt aan zijn hoofd, maar al gauw kan het spel hervat worden via een scheidsrechtersbal. In de vijfde minuut breekt Cerny van Twente door en schiet keihard op goal af, Onana weet te pareren en het blijft 0-0.
Cerny lijkt zichzelf dan geblesseerd te hebben en gaat aan de kant behandeld worden.
Na acht minuten breekt Antony door en geeft de bal hoog voor richting Haller, die de bal knap in de rechterhoek kopt: het staat 0-1!
Cerny wordt inmiddels vervangen: Jesse Bosch neemt zijn plaats in.
Dusan Tadic lost even later een schot op doel uit een vrije trap, de bal gaat richting de rechterpaal, maar de keeper redt met een goede duik.
Quincy Promes vindt zichzelf dan ongedekt in een kansrijke positie na het ontvangen van een voorzet aan de rand van de zestien meter. Zijn poging mist op een haar na de linkerpaal en gaat naast, wat een kans was dat!
Na een half uur spelen verspilt Antony een veelbelovende kans, nadat hij laag schiet vanaf de rand van de 16. Joel Drommel toont top keeperswerk en stopt de bal, die in het midden van het doel geëindigd zou zijn.
Een snel genomen corner van Ajax: Gravenberch zet de bal vervolgens voor, maar de verdediging van Twente let goed op en voorkomt het gevaar.
Mazraoui lijkt in de zevenendertigste minuut geblesseerd geraakt en laat zich behandelen aan de zijkant, hij kan uiteindelijk nog wel door spelen.
Antony schiet met een mooie volley van middellange afstand laag richting het midden van het doel, maar zijn poging wordt gepakt door de keeper en er is dus geen verandering in de score. Queensy Menig van Twente verspilt vervolgens een veelbelovende kans nadat hij laag schiet vanaf de rand van de 16. Andre Onana komt opnieuw met goed keeperswerk en stopt de bal, die in het midden van het doel geëindigd zou zijn. Danilo stuurt dan een vrije trap in het strafschopgebied, maar deze wordt makkelijk weg gehaald door Blind.
Vlak voor tijd nog een enorme kans voor Danilo: hij schiet keihard in de rechterhoek, maar Onana pareert katachtig en houdt de stand op 0-1.
We gaan dus rusten met een 0-1 stand.

Beide ploegen starten ongewijzigd aan de tweede helft.
Na twee minuten is er een snelle omschakeling van Twente, Menig komt één op één met Onana en rondt knap af: het staat 1-1! De var grijpt echter in en geeft aan dat er een overtreding aan het doelpunt voorafging en dus blijft het 0-1.
Oosterwolde van Twente raakt even later geblesseerd en wordt vervangen door Gijs Smal.
Een geweldige kans voor Promes volgt als Haller de bal ontvangt in de 16 meter, hij geeft de bal keurig af aan Promes maar die schiet de bal meters over!
Na een uur spelen komt Haller weer met een goeie controle op randje 16, hij stuurt de bal het strafschop gebied in, maar Drommel let goed op en onderschept de bal.
In de vijfenzestigste minuut besluit Ten Hag te wisselen, Timber gaat het veld verlaten en in zijn plaats speelt Perr Schuurs verder. Ron Jans besluit om een drie dubbele wissel toe te passen: Markelo vervangt Zerrouki, Daan Rots vervangt Danilo, Ilic verlaat het veld voor Van Leeuwen. Ook Ten Hag gaat twee wissels toe passen: Promes verlaat het veld voor Labyad, Antony gaat eruit en in zijn plaats speelt Ekkelenkamp verder.
In de vijfenzeventigste minuut produceert Klaassen een schot van afstand, zijn schot word echter geblokt door een verdediger van Twente.
Dan een slimme overtreding van Rots, die er voor zorgt dat Klaassen de counter niet kan voortzetten en Ajax weet uiteindelijk niet gevaarlijk te worden uit de vrije trap.
Vijf minuten voor het einde is er veel gerommel vlak voor Onana in het 16 meter gebied, waar Pleguezuelo uiteindelijk van profiteert en de bal rechts van Onana het doel in werkt: het staat zeer verrassend 1-1.
Ten Hag grijpt in en haalt Gravenberch naar de kant: Huntelaar komt in zijn plaats en Ajax zet dus alles op de aanval.
Een minuut voor tijd breekt Klaassen door aan de rechterkant en geeft de bal voor, Haller kopt de bal terug en geeft knap af op Huntelaar, die de bal keihard het netje in schiet: 1-2!
Dan krijgt Huntelaar in de blessure tijd nog een kans in de 16 meter en hij stift de bal schitterend het doel in, 1-3. Wat een invalbeurt!

Zo wint Ajax uit bij Twente, en staat het weer drie punten voor op Feyenoord en Vitesse.

Door Wouter Bakker; foto:

Jos
Jos
Wij verzorgen met actuma het dagelijkse nieuws en online marketing voor bedrijven. In een open, no-nonsense cultuur werken onze teamleden met elkaar samen aan effectieve ideeën. Wij hopen dat jullie plezier beleven aan deze artikelen.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen