HomeSportAjax wint met 3-1 van Willem II en loopt verder uit aan...

Ajax wint met 3-1 van Willem II en loopt verder uit aan de top

Vanavond neemt Ajax het thuis in de Johan Cruijf Arena op tegen Willem II.
Op PSV na lieten alle concurrenten punten liggen en zo kan Ajax weer op 4 punten voorsprong van PSV komen bij een overwinning. Promes staat verassend bij Ajax in de basis. Hij leek op weg naar Spartak Moskou, maar wordt toch opgesteld door Ten Hag. Tadic krijgt rust en zit op de bank.

Na drie minuten spelen gooit Antony een voorzet het strafschopgebied in, maar veel te dicht bij Jorn Brondeel(Doelman Willem II) in de buurt, die de bal kan veroveren.
In de tiende minuut komt Noussair Mazraoui met een gevaarlijke voorzet. De verdediging van de Tilburgers onderschept de bal en het gevaar is voorbij.
Vangelis Pavlidis (Willem II) ontvangt daarna een goede pass net buiten de zestien meter en lost een schot vanaf een kansrijke positie, maar het schot wordt gedwarsboomd door een verdediger. Willem II verdient een hoekschop. Willem 2 haalt geen voordeel uit die hoekschop. De verdediging van Ajax was alert en maakt een einde aan het gevaar.

Even later zien we een prachtige samenwerking tussen de spelers van Ajax. Ze spelen de bal keurig rond om zo in scoringspositie te komen.
Dan is er in de 26e minuut een enorme kans voor de Amsterdammers: Sebastien Haller controleert de diepe bal in de 16 meter en schiet op doel, maar de bal spat uiteen op de lat.
Een grote kans wordt gemist door Che Nunnely na een half uur spelen , die een meter ruimte heeft en de bal vanuit de tweede lijn richting het midden van het doel knalt. Helaas, André Onana heeft een fantastische redding in huis en stopt hem.

Na 37 minuten spelen: Edson Alvarez schiet vanaf de rand van het strafschopgebied. De bal vliegt naar het midden van het doel, maar Jorn Brondeel heeft een prima redding in huis.
Dan een enorme kans voor Ajax, Antony is dicht bij een doelpunt met een schot na zijn prachtige solo vanaf de rand van de 16. De bal ging naar de rechterhoek, maar Jorn Brondeel toont zijn alertheid en redt de bal.
Che Nunnely vindt zichzelf even later ongedekt in een kansrijke positie, na het ontvangen van een voorzet aan de rand van de zestien meter. Zijn poging mist op een haar na de linkerpaal en gaat naast. Wat een kans was dat!
We gaan rusten met een 0-0 tussenstand met een iets beter spelend Ajax.

In de tweede helft is er één wissel aan de kant van de Amsterdammers: Tadic komt het veld in en vervangt Promes.

Na vijf minuten spelen lijkt Kwasi Okyere Wriedt van Willem II geblesseerd geraakt, maar uiteindelijk kan die toch de wedstrijd hervatten.
Dan een minuut later werkelijk een magistraal doelpunt van Ajax: Davy Klaassen (Ajax) toont zich alert in het strafschopgebied en weet op miraculeuze wijze te scoren met een omhaal. Jorn Brondeel kan wel janken. Het staat 1:0.

Antony lost daarna weer een schot, maar de bal vliegt een flink stuk naast de linkerpaal. De bal is buiten het veld en dus een doeltrap voor Willem II.
De meest aanwezige speler van de wedstrijd is vandaag zeker Antony (Ajax). Hij probeert zoveel mogelijk aan de bal te zijn en het enthousiasme straalt er vanaf. Hij wacht steeds het moment af en levert dan een geweldige pass af.

Na 62 minuten speeltijd een enorme kans voor Willem II via een counter: Pavlidis maakt het prachtig af. Hij maakt wat ruimte voor zichzelf na een goede pass in de 16 en schiet de bal in de linker onderhoek van het doel: 1-1!
Sebastien Haller probeert met een lage pass vanaf de rand van de 16 gevaar voor het doel te stichten, maar de verdediging van de tegenstander werkt de bal op tijd weg.

Na 69 minuten moet Tagliafico de wedstrijd staken na geblesseerd te zijn geraakt aan zijn oog, Lisandro Martinez is zijn vervanger.
Niet veel later gaat ook Timber naar de kant, en hij wordt vervangen door Perr Schuurs.

Sebastien Haller vindt even daarna de ruimte in de 16, krijgt een voorzet en slaat toe met een kopbal richting het midden van het doel. Ware het niet dat de doelman redt met een fabelachtige reflex. De scheidsrechter en de grensrechter geven aan dat het een hoekschop wordt.

David Neres is inmiddels in het veld gekomen voor Antony.

In de 81e minuut een enorme kans voor Tadic, hij had de bal echt voor het intikken, maar verprutst de kans!
Ten Hag besluit aanvallender te gaan spelen en brengt Brobbey erin voor Mazraoui. Het is meteen raak voor Brobbey: hij krijgt de bal op maat in de 16 meter gespeeld van Tadic en rond knap af: 2-1!
In de 87e minuut vindt Tadic wat ruimte in het strafschopgebied en ontvangt de pass van Brian Brobbey, waarna hij de bal keurig in de rechter onderhoek werkt: 3-1!

Willem II gaat dan nog een wissel toepassen: Nunnely verlaat het veld voor Tresor.
We krijgen vier minuten blessure tijd, waar niet veel meer in gebeurd.

Zo winnen de Amsterdammers en komen ze op 4 punten van PSV te staan en 6 punten van Vitesse.

Door Wouter Bakker; foto: pixabay

Jos
Jos
Wij verzorgen met actuma het dagelijkse nieuws en online marketing voor bedrijven. In een open, no-nonsense cultuur werken onze teamleden met elkaar samen aan effectieve ideeën. Wij hopen dat jullie plezier beleven aan deze artikelen.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen