HomeMobiliteitDe voordelen van een elektrische auto als ondernemer

De voordelen van een elektrische auto als ondernemer

Ben je voor jouw eigen bedrijf veel onderweg? Dan is het zeker aan te raden om goede keuzes te maken als het draait om je auto. Een van de mogelijkheden die je als ondernemer hebt is het aanschaffen van een elektrische auto. Waarom is zo’n auto aantrekkelijk als ondernemer? We zetten hier alle voordelen voor je op een rij.

Bespaar op brandstof

Een belangrijk voordeel van elektrisch rijden is dat je hiermee heel wat brandstofkosten kunt besparen. Elektrisch rijden is veel goedkoper wat betekent dat je tientallen tot wel honderden euro’s kunt gaan besparen. Brandstof is een grote kostenpost wanneer je veel onderweg bent en daarom is het aan te raden om elektrisch te gaan rijden.

Bespaar op wegenbelasting

Wist je dat je met een elektrische auto geen wegenbelasting hoeft te betalen? Normale auto’s stoten CO2 uit en daarom moeten ze wegenbelasting betalen. En omdat elektrische auto’s geen CO2 uitstoten hoeven zij geen wegenbelasting te betalen. Daarnaast betaal je ook geen aanschafbelasting waardoor je hier ook nog eens op kunt besparen indien je kiest voor een elektrische auto.

Ervaar een lagere bijtelling

Gebruik je jouw zakelijke auto privé, dan krijg je te maken met bijtelling. Een percentage van de autowaarde wordt bij je inkomen opgeteld en daar moet je belasting voor betalen. Voor benzine- en dieselauto’s geldt een bijtelling van 22%, terwijl dit bij volledig elektrische auto’s slechts 12% is, waardoor je vrijwel de helft kunt besparen.

Kies een beter imago

Duurzaamheid en het milieu spelen een steeds grotere rol in het alledaagse leven en daarom is het als ondernemer zeker aantrekkelijk om voor een elektrische auto te kiezen. Je laat hiermee zien bezig te zijn met duurzaamheid en milieu en dat kan voor jouw klanten de doorslag geven om voor jou te kiezen. Het is niet voor niets bekend dat 76% van de consumenten het belangrijk vindt als bedrijven een hoger maatschappelijk doel nastreven.

Klaar voor de toekomst

Elektrisch rijden is de toekomst en wanneer je nu kiest voor een zakelijke elektrische auto, ga je hier uiteindelijk alleen maar van profiteren. Nederland heeft doelstellingen voor het verlagen van de CO2 uitstoot en dit betekent dat brandstof auto’s steeds minder populair gaan worden en op den duur misschien zelfs niet meer toegestaan worden. Met een elektrische auto importeren bereid je jezelf dus voor op de toekomst.

Profiteer van belastingvoordeel

Investeer je als bedrijf in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen, dan word je daarvoor beloond. Je krijgt tot 36% aftrek van de investeringskosten van een elektrische auto. Deze aftrek geldt niet alleen op de aanschaf, maar ook op onderhoud. Zoals je ziet zijn er dus genoeg redenen om als ondernemer elektrisch te gaan rijden!

Bron: dasimport.nl

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen