HomeZorg & Welzijn"Eerdere herstart basisscholen zeer onzeker, extra maatregelen juist nodig"

“Eerdere herstart basisscholen zeer onzeker, extra maatregelen juist nodig”

Er blijft nog veel onzekerheid over de Britse variant van het coronavirus, waardoor het er slecht uitziet voor de heropening van de basisscholen. Het aantal infecties blijft daarnaast nog altijd te hoog, waardoor extra maatregelen als een avondklok of reisbeperking nodig zijn.
Er zou dit weekend beslist worden over de herstart van het basisonderwijs vanaf 25 januari. Hier lijkt dus weinig ruimte voor te zijn, mede doordat het onderzoek in hotspot Langsingerland te weinig resultaten heeft opgeleverd.
,,We weten nog niet genoeg over de exacte rol van de Britse variant bij kleine kinderen”, zegt kinderarts Károly Illy, die ook lid is van het OMT,,Dat blijft onzeker. En dat maakt het lastig, het is een duivels dilemma. We hebben te maken met een variant waarvan we niet alle eigenschappen goed kennen, en tegelijkertijd vindt iedereen het van enorm belang om het basisonderwijs snel te heropenen.”
Het OMT geeft daarnaast aan dat extra maatregelen eerder logisch zouden zijn, zoals een avondklok, totaalverbod op bezoek thuis en het beperken van de reismogelijkheden buiten een straal van zoveel kilometer rond de woonplaats. Vooral een meer strikte ‘blijf thuis; regel zou volgens internationaal onderzoek zeker helpen en de R-waarde met zo’n 10 tot 15 procent verlagen. Het kabinet zal uiteindelijk moeten beslissen of en welke maatregelen er eventueel zullen volgen.

Foto: Afbeelding van Stefan Meller via Pixabay

Gerelateerde Artikelen

Marketing

- Advertisment -

Most Popular