HomeSportFeyenoord wint Rotterdamse derby

Feyenoord wint Rotterdamse derby

Vandaag de enige echte stads derby van NederlandL Sparta thuis tegen Feyenoord. We trappen om 12:15 af, bij Feyenoord staat voor het eerst de nieuwe spits Pratto in de basis, die op huurbasis overkwam van het Argentijnse River Plate. Feyenoord kan bij een overwinning op 1 punt van PSV en 2 punten van Ajax komen.

De eerste kans is na een paar minuten via Toornstra die de bal voorgeeft, maar de verdediging van Sparta werkt de bal weg. Een minuut later Slalomt Berghuis door de verdediging van Sparta heen, maar wordt hem net op tijd de bal ontnomen. In de twaalfde minuut geeft Marcos Senesi de bal voor de goal en knikt Geertruida de bal knap springend in de goal voor de 0-1! Het spel ligt vervolgens minutenlang stil omdat de var denkt aan buitenspel, het doelpunt wordt dan toch goed gekeurd.
Beide ploegen spelen dan wat afwachtend maar 10 minuten later legt Burger(Sparta) aan voor een schot die wordt geblokt door Senesi.
Berghuis probeert even later een mogelijkheid te creëren via een steekbal, maar de verdediging van Sparta doorziet dit. Harroui rent dan het strafschopgebied in, maar vindt uiteindelijk geen mogelijkheid voor een schot.
Na ruim een half uur spelen vindt Pratto zichzelf ongedekt in een kansrijke positie na het ontvangen van een voorzet aan de rand van de zestien meter. Zijn poging mist op een haar na de rechterpaal en gaat naast. Wat een kans was dat!
Tyrell Malacia geeft de bal voor in het strafschopgebied, maar Okoye let goed op en onderschept de bal.
Deroy Duarte geeft daarna een prachtige voorzet in de 16 meter om zo een van zijn ploeggenoten te bereiken. De verdediger van de tegenstander weet hem te onderscheppen en werkt de bal eenvoudig weg. Sparta krijgt een hoekschop, waar het niet gevaarlijk uit wordt.

Beide ploegen beginnen ongewijzigd aan de tweed helft.
Na 5 minuten probeert Lennart Thy(Sparta) met een lage pass vanaf de rand van de 16 gevaar voor het doel te stichten, maar de verdediging van Feyenoord werkt de bal op tijd weg.
In de 56e minuut ontvangt Pratto de bal op randje 16 meter, hij controleert de bal schitterend maar schiet de bal vervolgens ver naast, daar had de nieuwe aanwinst meer mee mogen doen.
Sparta gaat voor het eerst wisselen Mijnans komt in het veld en vervangt Wouter Burger.
Na een uurtje spelen creëert Berghuis ruimte voor zichzelf, maar hij ziet zijn schot vervolgens geblokt worden.
Reda Kharchouch (Sparta) schiet van buiten het strafschopgebied, maar de inzet wordt geblockt, de bal gaat uit en Sparta krijgt een corner die Marsman weet te onderscheppen.
Feyenoord gaat wisselen, Haps gaat erin komen en vervangt Sinisterra.
Lennart Thy komt met een schot van afstand, die niet nauwkeurig genoeg is en zijn schot gaat naast de linkerpaal.
In een paar minuten tijd ontvangen Abels en Auassar een gele kaart voor 2 stevige tackels.
Feyenoord gaat wisselen, Pratto verlaat het veld en in zijn plaats komt Nicolai Jorgensen. Sparta doet een dubbele wissel: Abels verlaat het veld voor Fortes en Smeets komt erin voor Auassar.
5 minuten voor tijd wordt een enorme kans gemist door Jorgensen, hij ontvangt de bal in de 16 meter en schiet vervolgens meters over de goal heen.
Er komen 4 minuten blessure tijd bij en in de laatste minuut hiervan krijgt Jorgensen nog een grote kans, die hij nu wel weet te benutten en in de rechter hoek knalt hij de 0-2 binnen.

Feyenoord wint dus de derby uit bij Sparta en komt op 1 punt achterstand van PSV, wat het later op de middag opneemt tegen Ajax.

Door Wouter Bakker; foto: Afbeelding van jorono via Pixabay

Jos
Jos
Wij verzorgen met actuma het dagelijkse nieuws en online marketing voor bedrijven. In een open, no-nonsense cultuur werken onze teamleden met elkaar samen aan effectieve ideeën. Wij hopen dat jullie plezier beleven aan deze artikelen.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen