HomeSportHaller vertrekt zo goed als zeker van Ajax naar Borussia Dortmund

Haller vertrekt zo goed als zeker van Ajax naar Borussia Dortmund

De Telegraaf en VI hebben woensdag gemeld dat Sébastien Haller deze zomer van Ajax naar Borussia Dortmund zal gaan. Er zou inmiddels een akkoord zijn voor een meerjarig contract voor 35 miljoen euro tussen de Duitse topclub en Ajax.  Hierbij zou Ajax dan een vaste transfersom ontvangen van 31 miljoen euro en dit loopt voor de 28-jarige spits dan op tot 35 miljoen euro door gegarandeerde bonussen. Donderdag wordt Haller waarschijnlijk medisch gekeurd.

Op de lijst van duurste uitgaande transfers van Ajax stoot Haller daarmee Milik van de zesde plaats. Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech, Davinson Sánchez en Donny van de Beek gingen voor een nog hoger bedrag weg bij de Amsterdamse club.

Haller zal met deze transfer een terugkeer naar de Bundesliga maken, aangezien hij in 2017 FC Utrecht voor Eintracht Frankfurt verruilde. Bij Dortmund is het de bedoeling dat Haller het vertrek van topspits Haaland goedmaakt, dus hem wacht een flinke taak. Daarnaast is het een van de duurste aankopen uit de geschiedenis van Dortmund. He record is in handen van Dembélé met 35 miljoen euro.

Door de redactie; foto: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/

Advertorials

Gerelateerde Artikelen

Net Binnen