HomeEconomischNederlanders sparen minder sinds november 2020

Nederlanders sparen minder sinds november 2020

Uit cijfers van de Nederlandsche Bank blijkt dat Nederlanders in november 2020 flink minder geld opzij hebben gezet dan in de maanden daarvoor. Er kwam per saldo 216 miljoen euro bij, wat ervoor zorgde dat alle Nederlanders gezamenlijk 390,8 miljard euro op hun spaarrekeningen hadden staan eind november, tegenover 369,5 miljard euro aan het begin van 2020.
De trend was juist dat Nederlanders ondanks de lage rente meer zijn gaan sparen, waarbij het absolute record in mei was met een aanwas van de spaartegoeden van 9,4 miljard euro. Daarna nam de spaarwoede steeds wat verder af, met in juni bijvoorbeeld nog ‘maar’ een aanwas van 2,9 miljard euro. Met de 216 miljoen euro van november is er nog steeds meer bijgeschreven dan net voor uitbraak van de coronacrisis: in februari werd pr saldo bijvoorbeeld 174 miljoen euro bijgeschreven.

Door Annelien Bosboom; bron; DNB; foto: Afbeelding van janeb13 via Pixabay

Jos
Jos
Wij verzorgen met actuma het dagelijkse nieuws en online marketing voor bedrijven. In een open, no-nonsense cultuur werken onze teamleden met elkaar samen aan effectieve ideeën. Wij hopen dat jullie plezier beleven aan deze artikelen.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen