HomeZorg & WelzijnTwee derde van de coronabesmettingen is besmettelijker Britse variant

Twee derde van de coronabesmettingen is besmettelijker Britse variant

We zien deze week, van 27 januari tot en met 2 februari 28.628 meldingen van mensen met een positieve coronatestuitslag, een daling van 20% in vergelijking met de week van 20 tot en 26 januari. Het percentage mensen met een positieve coronatestuitslag is 11,4%, ongeveer gelijk aan de week daarvoor (11,7%). Nederland bevindt zich met 164 besmettingen per 100.000 inwoners in de afgelopen week nog steeds in de ernstige fase van de epidemie. Het aantal mensen dat zich heeft laten testen neemt de afgelopen weken af. Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames is in de afgelopen week, net als de week er voor, iets afgenomen. Het aantal IC intensive care opnames is iets toegenomen. In de week van 25 tot en met 31 januari werden 1.216 nieuwe ziekenhuisopnames geregistreerd, 166 minder opnames dan de week ervoor. Van deze ziekenhuisopnames werden 254 mensen op de IC afdelingen opgenomen, 10 meer dan de week ervoor.

De afname in het aantal meldingen is een resultaat van de maatregelen die op 15 december werden afgekondigd. De afname zou naar verwachting groter zijn geweest zonder de nieuwe coronavarianten die hun intrede in Nederland hebben gedaan, vooral van de Britse variant. Het effect van de verdere beperking van bezoek en van de avondklok, die op 23 januari inging, is nog niet duidelijk.

Samengevat kunnen we stellen dat de situatie zonder de meer besmettelijke varianten de goede kant op zou gaan. Het feit dat nu twee derde van alle nieuwe besmettingen de Britse variant betreft, gooit roet in het eten. Het zorgt ervoor dat het versoepelen van maatregelen alleen met de grootst mogelijke voorzichtigheid kan.

Bron: RIVM; foto: pixabay

Jos
Jos
Wij verzorgen met actuma het dagelijkse nieuws en online marketing voor bedrijven. In een open, no-nonsense cultuur werken onze teamleden met elkaar samen aan effectieve ideeën. Wij hopen dat jullie plezier beleven aan deze artikelen.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen