HomeEconomischInvesteringen krimpen met bijna 3 procent in november

Investeringen krimpen met bijna 3 procent in november

In november was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 2,8 procent kleiner dan in november 2019, meldt het CBS. De krimp is kleiner dan in de voorgaande maand. Vooral in vliegtuigen, personenauto’s en overig wegvervoer is minder geïnvesteerd.
De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. November 2020 heeft evenveel werkdagen als november 2019. Volgens de CBS Investeringsradar zijn de condities voor de investeringen in januari minder ongunstig dan in november.

Omstandigheden investeringen in januari minder ongunstig dan in november
Het CBS publiceert elke maand over de omstandigheden voor de investeringen in de investeringsradar. De investeringen hangen onder meer samen met de situatie op de afzetmarkten en met de situatie op de financiële markten. De indicatoren van de radar hangen vrij goed samen met de investeringen in vaste activa, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de investeringen.

De omstandigheden voor investeringen zijn in januari minder ongunstig dan in november volgens de CBS Investeringsradar. Dat komt vooral doordat ondernemers in de industrie minder negatief over hun orderpositie waren, de jaar-op-jaardaling van de beurskoersen is omgeslagen in een stijging en doordat het consumentenvertrouwen minder negatief was dan in november.

Bron: CBS; foto: Afbeelding van Nattanan Kanchanaprat via Pixabay

Jos
Jos
Wij verzorgen met actuma het dagelijkse nieuws en online marketing voor bedrijven. In een open, no-nonsense cultuur werken onze teamleden met elkaar samen aan effectieve ideeën. Wij hopen dat jullie plezier beleven aan deze artikelen.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen