HomeAlgemeenPolitie en ME grijpen in bij demonstraties Eindhoven en Amsterdam

Politie en ME grijpen in bij demonstraties Eindhoven en Amsterdam

Bij demonstraties op het 18 Septemberplein ion Eindhoven en op het Museumplein in Amsterdam heeft de politie moeten ingrijpen, waarbij in beide steden uiteindelijk een noodbevel werd afgekondigd. Desondanks vinden er nog steeds schermutselingen plaats tussen politie en betogers.

Er hadden zich in Eindhoven honderden mensen op het plein verzameld, ondanks het feit dat de gemeente een demonstratieverbod had ingesteld. Bij de demonstratie waren onder andere anticoronademonstranten en aanhangers van anti-islambeweging Pegida aanwezig. Het treinverkeer van en naar de stad werd op last van de autoriteiten stilgelegd.

Bij het leegvegen van het 18 Septemberplein en het Stationsplein, na de constatering van de politie dat er geen afstand meer bewaard werd, zette de Mobiele Eenheid (ME) ook een waterwerper in.
“Een grote groep houdt zich op in en om het centrum van Eindhoven en lijkt uit te zijn op een confrontatie met en geweld tegen de politie”, liet het korps weten op Twitter. “Wij handhaven en grijpen in waar nodig.”

Op een gegeven moment liep de waterwerper een lekke band op, waarna de sfeer opnieuw grimmiger werd rondok de pleinen. Daarop zette de politie traangas en paintballgeweren met pepperspray in.

Foto: pixabay

Jos
Jos
Wij verzorgen met actuma het dagelijkse nieuws en online marketing voor bedrijven. In een open, no-nonsense cultuur werken onze teamleden met elkaar samen aan effectieve ideeën. Wij hopen dat jullie plezier beleven aan deze artikelen.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen