HomeAlgemeenPolitie gebruikt waterkanon om illegale demonstratie te beëindigen

Politie gebruikt waterkanon om illegale demonstratie te beëindigen

Er is deze zondag een illegale demonstratie beëindigd op het Museumplein in Amsterdam door de ME. Er werden zo’n duizend aanwezigen van het plein verwijderd. In de kleinere zijstraten rondom het Museumplein verzamelden zich vervolgens een aantal demonstranten, waar zo nu en dan opstootjes ontstonden.

De politie zag zich, ondanks dat er volgens AT5 geen grimmige sfeer hing, genoodzaakt een waterkanon en diverse charges in te zetten. Dit omdat de illegale betogers geen gehoord gaven aan de oproep te vertrekken.
Op het Museumplein mocht helemaal geen demonstratie worden gehouden, maar de organisator van het protest tegen het kabinet en het huidige beleid was het niet met de toegewezen locatie eens, waar vijfhonderd mensen mochten komen. De organisator, Reijinga, besloot de stekker uit het protest te halen omdat er meer mensen wilden komen dan toegestaan. Er kwamen echter alsnog vele demonstranten naar het Museumplein, die geen afstand hielden en geen mondkapjes droegen. De gemeente besloot hierop een noodbevel af te geven om de demonstranten weg te krijgen.

De rust lijkt inmiddels weder te zijn gekeerd in Amsterdam. Meerdere demonstranten zijn echter vanmiddag aangehouden, hoeveel is niet bekend.

Foto: pixabay

Jos
Jos
Wij verzorgen met actuma het dagelijkse nieuws en online marketing voor bedrijven. In een open, no-nonsense cultuur werken onze teamleden met elkaar samen aan effectieve ideeën. Wij hopen dat jullie plezier beleven aan deze artikelen.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen