HomeZorg & WelzijnScherpe daling positieve coronatests gemeld door RIVM na storing en minder...

Scherpe daling positieve coronatests gemeld door RIVM na storing en minder testen

Er zijn het afgelopen etmaal fors minder positieve coronatests geregistreerd door het RIVM, namelijk 8.215 tegenover 9.504 van woensdag en 9.716 donderdag. Deze daling komt echter zeer waarschijnlijk door een afname in aantal uitgevoerde tests en een nieuwe technische storing bij het RIVM.
De afgelopen 24 uur zijn er volgens de GGD zo’n 40.000 coronatests afgenomen, terwijl dat er vorige week op een doordeweekse dag zo’n 80.000 waren en deze week dagelijks zo’n 63.000.
De laatste twee weken is het daggemiddelde sowieso gezakt van bijna 12000 per dag naar ruim 9000 besmettingen per dag. De lockdown zou hierbij volgens deskundigen een eerste resultaat kunnen hebben, maar ook kan het door de feestdagen komen aangezien tijdens de kerstdagen veel minder Nederlanders een teststraat opzochten.
Daarnaast zijn ook het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen met 168 gedaald naar 2.649 en het aantal op de IC daalde met 21 naar 692 coronapatiënten.

Door Annelien Bosboom; bron: nu.nl; foto: Afbeelding van fernando zhiminaicela via Pixabay

Jos
Jos
Wij verzorgen met actuma het dagelijkse nieuws en online marketing voor bedrijven. In een open, no-nonsense cultuur werken onze teamleden met elkaar samen aan effectieve ideeën. Wij hopen dat jullie plezier beleven aan deze artikelen.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen