HomeAlgemeenCapitool bestormd door Trump-aanhangers tijdens zitting over verkiezingsuitslag

Capitool bestormd door Trump-aanhangers tijdens zitting over verkiezingsuitslag

Nadat aanhangers van Trump door barricades braken en het Capitool hebben bestormd, is het gebouw afgegrendeld in de Amerikaanse hoofdstad Washington. Hierdoor is het certificeren van de stemmen door het Huis van afgevaardigden en de Senaat op de aankomend president Joe Biden stil komen te liggen.
Woensdag kwam het Amerikaanse Congres bijeen in het Capitool om formeel vast te stellen dat Joe Biden de winnaar van de presidentsverkiezingen is. Trump-aanhangers bestormden echter het gebouw een uur nadat de zitting in het Capitool startte en een aantal relschoppers braken door tot in het gebouw. De politie zette hierbij ook traangas in en een van de Trump-aanhangers, een nog onbekende vrouw raakte zelfs zwaargewond toen ze werd neergeschoten in het Capitool.
Om het Capitool te ondersteunen in het beschermen van dit federale eigendom is inmiddels de FBI en de Nationale Garde ingezet vanuit de staten Virginia, Washington en Maryland, samen met andere federale veiligheidstroepen en politieagenten.
Vanwege deze onrust heeft Washington nu een avondklok ingesteld die vanaf middernacht (Nederlandse tijd) ingaat. Mensen mogen tot donderdag 12.00 de straat niet op, behalve als ze essentieel werk hebben of journalistiek werk.

Door Annelien Bosboom; foto: pixabay; bron: nu.nl

Jos
Jos
Wij verzorgen met actuma het dagelijkse nieuws en online marketing voor bedrijven. In een open, no-nonsense cultuur werken onze teamleden met elkaar samen aan effectieve ideeën. Wij hopen dat jullie plezier beleven aan deze artikelen.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen