HomeSportPrice wint eerste WK en neemt nummer 1 positie over van van...

Price wint eerste WK en neemt nummer 1 positie over van van Gerwen

Gerwyn Price heeft zijn eerste WK titel in zijn dart carrière gewonnen, hieronder volgt het wedstrijdverslag:

Vanavond gaat Anderson proberen voor de derde keer wereldkampioen te worden, tegenover Price die voor het eerst wereldkampioen probeert te worden. Ook staat de nummer 1 positie van de wereld op het spel voor Price. Degene die als eerste 7 sets wint is de winnaar.

De eerste set gaat meteen spannend naar een 2-2 stand, en wordt uiteindelijk gepakt door Price, die daardoor Anderson meteen breekt: 1-0.
De tweede set is de set van Price, en hierin weet Anderson verassend te breken, en ook de set te pakken met 3-1 waardoor het meteen weer 1-1 staat.

Er volgt een spectaculaire derde set die makkelijk met 3-0 naar Price leek te gaan, maar Anderson gooit ineens de big fish uit (170 finish) voor 2-1. De leg erna pakt Price vervolgens wel, waardoor Anderson weer gebroken wordt en Price op een 2-1 voorsprong komt in sets.
Price is vervolgens de eerste die zijn eigen set weet te behouden, hij pakt de set wederom met 3-1, en weet zo uit te lopen naar een 3-1 voorsprong in sets.

De vijfde set is weer de set van Anderson. Price speelt echter een stuk beter en weet de Schot voor de 3
derde keer te breken voor een 4-1 voorsprong in sets.
Anderson heeft tot nu toe gemiddeld 96 gegooid, Price zit op 102 gemiddeld. De hoogste finishes zijn 170 voor Anderson en 120 voor Price.

De zesde set mag Price weer beginnen, en zal Anderson moeten proberen te breken wil die nog terugkomen in deze finale. Anderson komt er echter niet aan te pas door een bijna perfect spelende Price. Hij gooit onder andere 161 uit en mist de leg erna op een haar na een 9 darter. De set pakt hij wel met 3-0 heel gemakkelijk en komt dus zo op een 5-1 voorsprong en is nog slechts 2 sets verwijderd van de wk winst. Price haalde maar liefst een gemiddelde van 143 in deze set!

De zevende set mag Anderson beginnen. Hij wordt echter meteen weer gebroken door Price, die erna meteen ook weer met een 180 begint. Bij een 2-0 stand in legs krijgt Anderson dan een kans van Price die hij niet benut. Maar doordat Price voor het eerst zelf ook kansen begint te missen weet Anderson wel weer een leg te pakken naar 2-1. Price wordt vervolgens gebroken doordat hij voor het eerst pijlen op tops mist(dubbel 20) en zo hebben we voor het eerst weer een spannende set.
Anderson wint vervolgens de set via dubbel 20 en zo komt hij toch terug naar 5-2 in sets.

De achtste set is weer de set van Price. En wederom wordt het een spannende set die uitkomt op 2-2 in legs. Price zet hem in de beslissende leg op tops weg, en Anderson doet hetzelfde. Price mag echter eerst en hij gooit hem meteen uit voor 3-2 en een 6-2 voorsprong in sets. De Welshman is dus nog 1 set verwijderd van wk winst.

De negende set is weer van Anderson. Price begint echter meteen al met 5 triples in zijn eerste 6 pijlen en breekt Anderson ook gelijk. De tweede leg krijgt Anderson van Price een paar kansen, maar die weet hij niet te benutten en Price straft dit gelijk af via tops.
Hij heeft nu 18 van de 20 keer tops uitgegooid, en komt op matchpoint te staan. Price krijgt meerdere matchdarts die hij allemaal mist en Anderson pakt vervolgens de leg voor 2-1. De volgende leg mist Price maar liefst 7 matchdarts, en hier profiteert Anderson van, waardoor hij op 2-2 komt.
Anderson pakt vervolgens de set en dus komt het alsnog heel verassend op 6-3 te staan.

De tiende set is het een fouten festival aan de kant van Price, hij wordt dan ook meteen gebroken door Anderson.
Ook de tweede leg gaat door fouten van Price naar Anderson. De derde leg weet Price voor het eerst eindelijk weer de dubbel 20 te vinden en zo wordt het 2-1.
Na een paar missers op een dubbel van Anderson breekt Price naar 2-2 en mag hij zelf de beslissende leg beginnen.
Die weet hij meteen met 177 te starten, Anderson gooit vervolgens bijna 2 keer tops uit. Price krijgt dan wederom 2 matchdarts, die hij beide weer mist en daarna krijgt hij weer 3 match darts. De eerste (maar wel de 13e match dart) gooit hij vervolgens via dubbel 5 uit.

Price wint dus het WK en is de eerste Welshman ooit die dit weet te doen. Ook stoot hij hiermee Michael Van Gerwen voor het eerst in 7 jaar tijd van de nummer 1 positie van de wereld.
Anderson ontvangt 200.000 pond, en Price buiten de trofee ook nog eens 500.000 pond.

Door Wouter Bakker; foto: Pixabay

Jos
Jos
Wij verzorgen met actuma het dagelijkse nieuws en online marketing voor bedrijven. In een open, no-nonsense cultuur werken onze teamleden met elkaar samen aan effectieve ideeën. Wij hopen dat jullie plezier beleven aan deze artikelen.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen