HomeEconomischEvenementenbranche eist duidelijkheid van kabinet in advertenties

Evenementenbranche eist duidelijkheid van kabinet in advertenties

In een paginagrote advertentie in verschillende kranten eisen bedrijven in de evenementensector zo snel mogelijk duidelijkheid van het kabinet of ze in 2021 weer aan de slag kunnen. Uiterlijk 1 februari wil de branche van het kabinet weten waar ze aan toe zijn, aangezien ze bang zijn dat er anders niet genoeg tijd is om bepaalde evenementen goed te kunnen organiseren.
De sector voert dit keer actie onder de noemer #happynewyear. Afgelopen jaar zijn er al zeer veel evenementen niet doorgegaan, door de maatregelen omtrent de coronacrisis. De branche geeft aan dat ze toezeggingen en een garantiefonds, naar Duits model, van de overheid nodig zijn om door te kunnen gaan. Onder meer ID&T, Mojo, Lowlands, Zwarte Cross, KNVB en Eurovision Song Contest Rotterdam 2021 zijn bij deze alliantie aangesloten.
De organisatoren geven aan: “”We kunnen het ons niet veroorloven een tweede evenementenzomer te missen, want dan staat er straks een nog groter deel van de 100.000 mensen op straat en ligt een branche, die goed is voor 7,4 miljard omzet, compleet op zijn gat. Dan zijn niet alleen die mensen hun baan kwijt, maar de miljoenen bezoekers ook hun evenementen.”

Door Annelien Bosboom; bron: nu.nl; foto: Afbeelding van Free-Photos via Pixabay

Gerelateerde Artikelen

Marketing

Most Popular