HomeEconomischGedupeerden hoeven schulden door toeslagenaffaire niet terug te betalen

Gedupeerden hoeven schulden door toeslagenaffaire niet terug te betalen

De schulden die ouders aan de overheidsinstanties moesten terugbetalen in verband met de toeslagenaffaire worden volledig kwijtgescholden, zo heeft staatssecretaris van Huffelen van Financiën bekend gemaakt. Hierdoor wil het kabinet voorkomen dat ouders een groot deel van het bedrag dat ze krijgen van het kabinet, 30.000 euro, weer moeten inleveren bij de schuldeisers.

Daarnaast ziet ook de Belastingdienst af van verdere vorderingen, terwijl ze laatst juist zeiden dat niet te zullen doen. Aangezien ouders juist het slachtoffer zijn geworden van de uit handen gelopen fraudejacht van de ficus, leidde dit feit tot veel verontwaardiging. Het CAK, de Sociale Verzekeringsbanken, de gemeenten en andere publieke instellingen doen ook mee en Van Huffelen roept private schuldeisers op hetzelfde te doen.
Ik vind dat ouders een volledig schone lei verdienen, zodat zij het bedrag aan compensatie kunnen gebruiken om écht een nieuwe start te maken”, aldus Van Huffelen.

Ouders die gedupeerd zijn door de kinderopvangtoeslag krijgen 30.000 euro als compensatie voor het leed. Gedupeerde ouders die zich vóór 15 februari melden bij Toeslagen krijgen het bedrag uiterlijk 1 mei uitbetaald. Ouders met een schade hoger dan 30.000 euro krijgen deze schade aanvullend vergoed op basis van de bestaande compensatieregeling.
Daarnaast blijft Toeslagen samen met gemeenten werken aan oplossingen voor ouders die kampen met problemen op het gebied van bijvoorbeeld wonen, werk of gezondheid.

Foto: Afbeelding van angelo luca iannaccone via Pixabay

Jos
Jos
Wij verzorgen met actuma het dagelijkse nieuws en online marketing voor bedrijven. In een open, no-nonsense cultuur werken onze teamleden met elkaar samen aan effectieve ideeën. Wij hopen dat jullie plezier beleven aan deze artikelen.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen