HomeSportAjax door naar kwartfinale KNVB-beker na nipte zege op AZ

Ajax door naar kwartfinale KNVB-beker na nipte zege op AZ

Vanavond treedt AZ thuis aan tegen Ajax in de achtste finale van de beker.
Ten Hag voert maar liefst 8 wijzingen door en geeft onder andere Blind, Onana, Antony, Haller, Klaassen, Tadic en Mazraoui rust.
AZ geeft niemand rust en speelt met de gebruikelijke namen.

Na 2 minuten is er de eerste kans voor Ajax, als Tagliafico het strafschop gebied in rent, maar uiteindelijk wordt hij afgestopt door de verdediging van AZ.
Zakaria Aboukhlal slingert de bal het strafschopgebied in uit een vrije trap, maar een verdediger is er als eerste bij. Er wordt een hoekschop verdiend door AZ.
Dan na 10 minuten een kans voor Promes, als hij ruimte vindt voor een schot van randje 16 meter gebied, hij raakt helaas de rechterkant van de paal.
Vervolgens een discutabel moment: Albert Gudmundsson (AZ) komt het zestienmetergebied in en wordt neergehaald door een tegenstander, maar de scheidsrechter is resoluut: geen penalty!
Een grote scoringskans wordt even later gemist door David Neres , die in de 16 de bal uit de rebound oppikt en op doel schiet, laag richting de rechterhoek. Helaas, Marco Bizot laat zien over een snelle reflex te beschikken en duikt prachtig naar de hoek om de inzet te stoppen. Wat een redding! Het wordt een hoekschop voor Ajax.

Na 25 minuten controleert Zakaria Labyad een mooie lange pass en schiet vanaf de rand van de 16. Zijn inzet is echter laag door het midden, waardoor Marco Bizot makkelijk redding kan brengen.
Grote kans: Zakaria Aboukhlal speelt de bal het strafschopgebied in, maar Maarten Stekelenburg reageert alert en verijdelt de aanval.
In de 34e minuut belandt de bal vanuit een rebound in de voeten van Labyad, hij denkkt niet na en haalt subliem uit richting het dak van de goal: Bizot is kansloos en dus staat het 0-1 voor Ajax!
Na 41 minuten gaat Rensch de fout in met een harde tackle, waar hij de gele kaart voor ontvangt.
Nog 1 kansje als Labyad de bal voor geeft, Bizot onderschept de bal en we gaan rusten met een 0-1 tussenstand.

Beide trainers passen 1 wissel toe in de tweede helft: Clasie verlaat het veld voor Martins Indi, Haller komt het veld in voor Neres.
Quincy Promes verprutst dan een goede kans omdat hij een onnauwkeurige pass geeft, die wordt onderschept door de verdediging van de tegenstander. Ajax haalt er een hoekschop uit, waar het wel gevaarlijk uit wordt maar niet weet te scoren.
Promes wordt bediend door een teamgenoot met een mooie voorzet, maar de verdediging weet de bal weg te werken.

Na een uurtje spelen haalt Ten Hag Ekkelenkamp naar de kant en in zijn plaats speelt verder Davy Klaassen.
Az doet tegelijkertijd een dubbele wissel Aboukhlal gaat eruit voor Karlsson en Hatzidiakos verlaat het veld voor Suguwara.
Dan een enorme kans op de gelijkmaker voor AZ als Boadu de bal ontvangt in het strafschop gebied en meteen uithaalt, zijn poging vliegt echter nipt naast de rechterpaal.
Nicolas Tagliafico stuurt een gekrulde voorzet uit een vrije trap van middellange afstand richting de 16. Zijn poging eindigt helaas buiten het veld.
Dan weer een enorme kans voor Boadu, die de bal ook in het netje weet te werken, het doelpunt wordt echter meteen afgekeurd wegens hands: het blijft 0-1.
Lisandro Martinez wordt gewaarschuwd na een reeks overtredingen, de volgende keer is het een gele kaart.
De wedstrijd wordt onderbroken en Teun Koopmeiners krijgt een gele kaart. Hij moet nu oppassen als hij niet van het veld wil worden gestuurd.
Edson Alvarez krijgt wat ruimte rond de 16 meter en kopt de bal uit een vrije trap krap over de lat.

Ten Hag haalt even later Labyad naar de kant en in zijn plaats speelt verder Dusan Tadic. Ook Pascal Jansen besluit te wisselen: Gudmonsson verlaat het veld en in zijn plek speelt verder Evjen.
Teun Koopmeiners stuurt vervolgens een hoge voorzet de 16 in. Jammer genoeg voor hem slaagt de verdediging van de tegenstander er makkelijk in de voorzet te onderscheppen.
Dan 5 minuten voor tijd Gravenberch met een enorme pegel van afstand die keihard op de paal afketst! Daar was Ajax dichtbij de 0-2.
2 minuten voor tijd krijgt Promes nog een enorme kans: hij komt ver met een solo en mag uiteindelijk 1 op 1 met Bizot komen, hij schiet echter recht op de AZ doelman af: wat een kans!
We krijgen 4 minuten blessure tijd erbij, waarin AZ niet meer de gelijkmaker weet te forceren.
De Amsterdammers gaan dus door naar de kwartfinale na een krappe 0-1 zege uit bij AZ.

Door Wouter Bakker; foto: pixabay

Jos
Jos
Wij verzorgen met actuma het dagelijkse nieuws en online marketing voor bedrijven. In een open, no-nonsense cultuur werken onze teamleden met elkaar samen aan effectieve ideeën. Wij hopen dat jullie plezier beleven aan deze artikelen.

Gerelateerde artikelen

Advertorials

Net binnen